Sveriges största sajt med motionslopp

Slipp vindbruset med Windfree

Nu finns ett sätt att ta bort det ständiga vindbruset i öronen som uppstår när du cyklar – samtidigt som du hör omgivningen klart.

”Jag hör när en bil närmar sig bakifrån och framför allt hör jag vad mina cykelkompisar säger.”

Det mänskliga örat är inte konstruerat för att färdas i hastigheter över 15 km/h, så redan vid relativt låg fart på cykel uppstår ett tydligt vindbrus. Och vid 30 km/h står bruset från fartvinden för ca 85 decibel, för att öka ännu mer vid högre farter.
Vi cyklister har alltså tvingats att vänja oss vid ett högljutt vindbrus i öronen. Företaget Windfree har tagit fasta på det och utvecklat ett par smarta brusskydd som du sätter för öronen, precis som ett par hörlurar.

Med dessa bågar sänks vindbruset avsevärt, medan alla vanliga ljud hörs som vanligt. Cykelupplevelsen ökar då du hör cykelns härligt vinande däck, det svaga surret från kedjan, fågelkvittret eller vad din cykelkompis säger. Och inte minst ljudet av bilar som närmar sig bakifrån – cyklingen blir både behagligare och säkrare.

windfree_products_motionskalender

Skydden består av en plastbåge som passar utmärkt under hjälmen, samt skyddskåpor, gjorda av ett mjukt skum. Dessa sitter lätt och behagligt då det går att finjustera bågen. Du fryser inte lika lätt om öronen och det går att använda in ear-hörlurar för att lyssna på musik eller prata i mobilen.

Windfree finns i ett flertal färger för att matcha din övriga utrustning och kan köpas i välsorterade cykelbutiker eller via företagets webshop. Pris 299 kr. www.windfree.se

windfree_tabell_motionskalender

Fakta
Ljud över 85 decibel uppfattas som störande av de flesta människor. Vid hastigheter över 30 km i vindstilla förhållanden står vindbruset för ca 85 decibel och fortsätter att öka vid högre farter. Och dagar med vind är vindbruset ännu starkare.

Windfree består av ett skum med en cellstruktur som släpper in ljud men stoppar vinden. Principen finns på snabba djur, vars öron skyddas med hjälp av pälshår.

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

mood_bad
  • Det finns inga kommentarer än.
  • chat
    Skriv en kommentar