Sveriges största sajt med motionslopp

Långloppscupen – MTB för alla!

Startbacken på Lida Loop sprider ut fältet effektivt!

Långloppscupen är inne på sitt 16:e år och har nio välorganiserade lopp 2016. Långlopp passar utmärkt både för den som är ny på mountainbike, som för de riktigt inbitna.

14 maj Billingeracet, Skövde 14 maj
Billlingracet har blivit en klassiker och loppet klättrar upp på Billingeberget tre gånger, varav avslutningen går uppför den omtalade ”Strupen”.
Om den långa banan på 79 km verkar för tuff så finns ett flackare alternativ som mäter 35 km.

Långa Lugnet, Falun 28 maj
Kuperad och teknisk Falu-terräng blandas med tekniskt lättåkta partier. Loppet på 62 km gör tre loopar runt Lugnet Arena.

Lida Loop, Stockholm 12 juni
Lida loop är ett lopp som tilltalar de flesta. Längs banan på 65 km är första och tredje loopen mestadels lättåkta, medan den andra loopen är mer teknisk. Välj mellan en, två eller tre loopar!

Ränneslättsturen, Eksjö 3 juli
Ett av långloppen i Sverige som har störst andel stigar. Med sina flowiga stigar, har många den här banan som sin favorit. Kör 21, 41 eller 78 km.

Mörksuggejakten, Rättvik 10 juli
Ett av landets vackraste långlopp med Siljan som fond när man klättrat upp på Vidablick. Snabba stigar i tallskog är kännetecken för både 40 km och 70 km-sträckorna.

Engelbrektsturen, Norberg 24 juli
Premiäråret 2011 var loppet det mest lättåkta i Långloppscupen. Redan året efter så lade man in mer stigpartier och har fått en fin mix på den 80 km långa banan. 40 km finns som alternativ.

Finnmarksturen, Ludvika 7 augusti
Banan på 70 km har fått lovord av många och inbjuder till snabb cykling på flowiga partier, men spara lite krafter till sista 15 km som har ett par rejäla stigningar.

Bockstensturen, Varberg 3 september
Efter starten väntar en 95 km varierande bana som bjuder på alltifrån snabb banvall till rejäla stigningar och knixig skog för att avslutas vid Varbergs fästning. 30 och 50 km finns också.

Västgötaloppet, Ulricehamn 24 september
Loppet, med sträckorna 40 och 70 km, gjorde entré för två år sedan, men arrangörerna är ingalunda noviser – arrangemanget fick fin kritik redan efter premiären och banan har därefter förfinats ytterligare!

MER INFO www.langloppscupen.se

Kommentarer

Skriv en kommentar

mood_bad
  • Det finns inga kommentarer än.
  • chat
    Skriv en kommentar