Sveriges största sajt med motionslopp

Sveriges motionslopp inom cykel och triathlon

Motionskalendern är arenan för Sveriges motionslopp inom cykel och triathlon. Utöver de största arrangemangen inom landsvägscykling, mountainbike och triathlon – Vätternrundan, Cykelvasan och Ironman – hittar du även de lite mindre motionsloppen, triathlon- och cykeltävlingarna med motionsklasser. Ett tips är att anmäla sig till flera lopp, gärna utspridda från tidig vår till sen höst, så inspireras du att hålla igång hela säsongen!

För många cyklister och triathleter är vintern en period av underhåll, dvs lite lugnare träning. Det behöver inte innebära enbart grenspecifik cykling (eller simning/löpning för triathleter) – allt som tränar hjärta/lungor är effektivt för att inte tappa för mycket kondition. Längdåkning, roddmaskin, cirkelträning etc. Vintern lämpar sig även utmärkt för styrketräning.

Det räcker långt med underhållsträning under höst/vinter för dig som känner igen dig som ”glad motionär”. Har du däremot högre ambitioner, så vet du säkert redan att det även krävs en grennära uppbyggnadsperiod. Det är under vintern man lägger grunden för sommarens form, oavsett om du siktar på triathlon, landsvägscykling eller XC och långlopp på mountainbike.

Nästa sommar, då j-ar!

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

chat
Skriv en kommentar